Meșterii artizanali, loviți dur de pandemie: Sâmbătă aveam bani fix de o pâine


Meșterii artizanali sunt loviți dur de pandemie, iar acum nici vremea nu ține cu ei. Târgurile se închid sau clienții nu prea sunt atrași și din cauza condițiilor draconice de siguranță 

Proprietara Sophie's Stuff - Handmade a explicat că târgul de pe strada Potaissa, din Cluj-Napoca, a fost amînat din cauza vremii și va avea loc sâmbătă, dar nu este sigur. 

Cum câteva persoane (nu foarte multe... ) m-au întrebat ce mai facem, cum ne descurcăm, am zis că ar fi frumos să răspund aici. Ca să știți.

Sinceră să fiu, nu prea ne descurcăm...  Mi-e tare greu să vorbesc despre asta (m-am gândit mult dacă să o fac sau nu), dar am observat că sunt mulți care nici măcar nu au idee ce înseamnă să-ți fie greu, așa că am hotărât să vă povestesc aici, în public.

Sâmbătă aveam bani fix de o pâine. Demult nu mi s-a întâmplat așa ceva. Noroc că mai avem niște provizii de mâncare prin casă, deci momentan nu murim de foame, iar luni am primit banii pentru o mică comandă. Și din târgul de la București am câștigat vreo 50 lei (da, ați citit bine, nu am greșit la zerouri) și chiar m-am bucurat mult pentru ei, pentru că la un moment dat eram sigură că voi ieși în minus, date fiind cheltuielile destul de ridicate.

Mâine (vineri, 18 iunie) va începe un mic târg și la Cluj, pe o străduță din centru care nu e prea circulată (str. Potaisa), cu un program de 4 ore pe zi și o grămadă de reguli care probabil vor speria o parte din cumpărători (spre exemplu termometrizarea - în aer liber! ), iar - colac peste pupăză - vremea e așa cum o vedeți...  Deci, cu toate că mă bucură că se întâmplă în sfârșit ceva, nu îmi fac mari speranțe.

Până acum nu am pus mare accent pe prezența mea în spațiul online (nu am nici măcar un magazin online, iar momentan cred că e evident că nu îmi pot permite să creez unul), pentru că eu iubesc târgurile și întotdeauna am preferat să fiu aproape de cumpărătorii mei: să le explic, să le arăt, să îi ajut să aleagă... Dar acum festivalurile mari se anulează rând pe rând, împreună cu târgurile mari la care eu participam de ani de zile, organizate în cadrul acestora.

Va fi cumva, sunt sigură de asta, am trecut prin situații mai grave de atât și am învățat că lucrurile întotdeauna se rezolvă, soluțiile întotdeauna apar.

V-am povestit mai mult pentru că bănuiesc că nu sunt singura în această situație și poate veți fi mai atenți la cei din jur . Pentru că problemele astea de obicei nu se spun…”, a explicat artista.

Aceasta poate fi ajutată prin accesarea magazinului online și a paginii de Facebook.

Comentarii Facebook