Mesajul profesorului clujean care a făcut pușcărie în China și a fost eliberat: Nu mi-am imaginat că sunt susținut atât de puternic


Marius Balo, profesorul clujean închis într-o închisoare din China, a fost eliberat. 

Am fost intemnitat la Shanghai timp de 8 ani de zile. Am fost eliberat pe 27 martie, însă mă aflu în continuare la Shanghai deoarece orașul a intrat in lockdown complet.. Mi s-au anulat deja două zboruri, însă au reușit cei de acasă sa imi achiziționeze un nou bilet pentru data de 17 aprilie cu aterizare la Cluj pe 18 seara. Sper din suflet ca să nu se anuleze și acest zbor.

Fiind blocat de aproape 10 zile într-o camera de hotel, am avut la îndemâna timp suficient pentru a parcurge o mare parte din articolele și reportajele de presa care s-au publicat în sprijinul meu în ultimii ani. Va marturisesc, aveam o oarecare idee despre faptul ca sunt susținut într-adevăr de cei de acasă, însă nu mi-am imaginat un asemenea efort concertat, timp de ani de zile, al atâtor oameni, încât să ajungă să imprime cauzei o asemenea anvergură.

Am rămas profund impresionat de generozitatea de care ați dat dovadă, oferind timp unei cauze singulare, pierdută în negura timpului la mii de kilometri distanță și practic divorțată de realitatea românilor de zi cu zi. Dumnezeu știe ca nu sunt vrednic de cuvintele frumoase pe care le-ați spus despre mine și nu mă oglindesc în caracterizarea de om bun și cinstit pe care mi-ați făcut-o. Daca mi-ati sti pacatele, v-ati scarbi de mine, însă nădăjduiesc și eu la mila bunului Dumnezeu, ca acum odată eliberat, să-mi îndrepte pașii pe calea care duce catre libertatea aceea, absolută și deplină, libertatea de păcat.

Doresc să folosesc acest prilej pentru a va mulțumi pentru tot ceea ce ati facut pentru mine și îl rog pe bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze, iar mie să îmi dăruiasca putere și pricepere pentru a mă arăta vrednic de încrederea pe care mi-ați acordat-o”, a scris Marius Balo.

Profesorul universitar Marius Balo a fost condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o presupusă fraudă în valoare de 80 de dolari, dar acesta spune că a fost doar victima unei rețele care i-a folosit documentele. În 2019, după un demers extrem de lung, Curtea de Apel Cluj a decis că acesta să fie adus în România pentru a-și continuă pedeapsa aici, dar din cauza pandemiei, transferul nu a mai avut loc.

Comentarii Facebook