Mere mucegăite și bătute, servite elevilor din grădinițele și școlile clujene - FOTO

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au depistat mere mucegăite în școlile și grădinițele din județ. 

 

Astfel, în perioada 11 - 22.03.2013 au fost verificate un numar de 34 unitati scolare si gradinite de pe raza judetului Cluj, dar si producatorul cornurilor pentru scolari si distribuitorul de mere, castigatori de licitatie in programul guvernamental. Verificarile au fost intreprinse in colaborare cu reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Cluj, ai Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj, ai Inspectoratului Scolar Judetean, atat in mediul urban cat si mediul rural.

 

La verificarile efectuate au fost semnalate unele neconformitati in ceea ce priveste depozitarea si distribuirea produselor, dar si in ceea ce priveste amenajarea spatiilor de depozitare a produselor, neconformitati pentru care au fost stabilite termene de remediere si masuri de intrare in legalitate.   

 

Neconformitati majore in ceea ce priveste calitatea produselor destinate copiilor a u fost intalnite la distribuitorul de mere; la data si ora controlului au fost regasite in depozitele acestuia un numar de aproximativ 90.000 mere, aproximativ 6.000 de bucati fiind intr-o stare depreciata, cu pete de mucegai, urme de lovituri, aflandu-se sub greutatea agreata prin caietul de sarcini la momentul licitatiei. Pentru deficientele constatate operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu suma de 20.000 lei, iar produsele cu neconformitati au fost oprite definitiv de la comercializare”, au precizat inspectorii OPC Cluj.    

 

Mere ORDINARE primite de copiii din Gilău la școală! Un clujean le-a cântărit și măsurat

Comentarii Facebook