Medicul clujean Anca Mureșan schimbat de la șefia Agentiei Nationale de Transplant. Dr Radu Zamfir îi ia locul


Chirurgul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni este noul șef al Agenției Naționale de Transplant, și o înlocuiește pe clujeanca Anca Mureșan, numită în funcție în 2018.

Incepand cu data de 05.03.2019, dr Radu Zamfir medic primar chirurgie generala si cercetator stiintific a fost numit prin Ordin al ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, in functia de director executiv la Agentia Nationala de Transplant (ANT).

Cu aceeasi data, a fost semnat Ordinul de ministru prin care inceteaza detasarea doamnei dr. Anca Muresan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj in functia de director executive la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor in medicina, atestat in chirurgie hepato-bilio-pancreatica si chirurgie oncologica si detine o diploma europeana de transplant pentru prelevare multiorgan.

Dr.Radu Zamfir a fost formator in cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educatia medicilor in domeniul translantulu” si “Dezvoltarea competentelor in transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activitatii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distinctii, printre care si o Diploma de excelenta pentru contributia deosebita si implicarea in dezvoltarea activitatii de transplant hepatic in Romania.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din țară şi din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

radu-zamfir.jpg

Radu Zamfir este ”eroul” din Apuseni, care a fost implicat în accidentul aviatic din 20 ianuarie 2014, când avionul sanitar pilotat de Adrian Iovan s-a prăbușit la granița județelor Cluj și Alba, în zona de munte. Pilotul și studenta Aurelia Ion au murit, iar alți patru medici s-au salvat, Radu Zamfir ajutându-i.

Comentarii Facebook