Marga e plătit cu 5.000 de lei de TVR Cluj, pentru emisiunea lui

 

Andrei Marga, declarat de Tribunalul Maramureș turnător pentru fosta Securitate, este plătit de TVR Cluj cu 4.500 - 5000 de lei. 

 

Este scandalos că TVR Cluj difuzează regional și pe TVR 3 o emisiune dedicată unui turnător la Securitate, confirmat într-o sentință definitivă a Tribunalului Maramureș: Dialogurile lui Andrei Marga. Dialogul nu e gratis, astfel încât Andrei Marga a încasat onorarii între 4.500-5.000 lei, cât două salarii de redactor.

 

Jurnaliștii clujeni pun rușinea pe seama faptului că directorul Couți a fost cooptat drept consilier în Ministrul Afacerilor Externe (situație evidentă de incompatibilitate indicată de Legea 41/1994 a SRTV și SRR) în scurtul ministeriat al lui Marga, iar Karen Sebesi, realizatorul penibilei emisiuni, fusese nominalizat pentru o funcție în ICR, în și mai scurtul directorat al aceluiași Marga. N-a mai apucat. 

 

Pentru emisiunea transmisă de la Auschwitz, turnătorul Marga a fost invitat cu nevasta în Polonia, cu cazare asigurată de TVR Cluj la Hotel Arena Tychy. 


Cheltuirea bugetului auster se face, așadar, discreționar, netransparent, într-o cooperare susceptibilă de interese personale a directorului și a redactorului-șef. 

 

De pildă, TVR Cluj n-a mișcat un deget pentru a propune primăriei organizarea selecției Eu­ro­vision la Cluj, dar conducerea a recurs la minciuni când administrația locală a negat că ar fi fost contactată”, titrează revista22.ro.

 

Publicația analizează situația explozivă de la nivelul TVR Cluj, unde sindicatele contestă modul în care directorul Romeo Couți conduce instituția. Acesta a spus, în presă, că nu comentează acuzațiile sindicatelor. 

 

Diectorul TVR, Stelian Tănase a declarat că vrea liniște ăn televiziune și că oricum sunt probleme mult mai mari. Angajații de la Cluj ”s-au adresat conducerii, s-au în­tâlnit cu membri ai Consiliului de Ad­minis­trație, cu SPUS-TVR, au semnalat, au explicat, au aver­tizat. Sunt deciși să meargă până la capăt. Indiferent dacă Stelian Tănase, consiliul sau tata-moșu’ vor liniște, nu soluții clare și ra­di­cale, deci umblă pe vârfuri fiindcă se apro­pie momentul raportului anual și se tem că își vor pierde funcțiile”, mai titrează Revistei 22.

Comentarii Facebook