Maratonul vaccinării la BT Arena Cluj: 4000 de oameni s-au vaccinat în weekend


La a doua ediție a Maratonului Vaccinării de la Cluj, din weekendul care tocmai a trecut, s-au vaccinat 3.889 de persoane, dintre care 450 cu prima doză.

Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 4 iunie, ora 16:00 şi până luni, 7 iunie, la ora 8:00.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 16 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit la rapel sau pentru cei care au dorit să se vaccineze cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech. 

Cei aproximativ 350 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

Dacă la prima ediție vârsta minimă a celor vaccinați a fost de 16 ani, acum s-au putut vaccina și copiii cu vârsta de peste 12 ani. Aceștia au venit la centrul de vaccinare din cadrul Maratonlui Vaccinării împreună cu un părinte sau cu tutorele legal, care a trebuit să își exprime acordul pentru vaccinarea minorului.

Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză vor trebui să se adreseze pentru rapel altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech.

Comentarii Facebook