Mamicile din Cluj au organizat un mars pentru promovarea purtarii bebelusilor in marsupiu - VIDEO

 

30 de mamici au participat astazi la un mars pentru promovarea purtarii bebelusilor in marsupiu, din Parcul Central pana in Piata Muzeului.

 

Manifestarea face parte din Saptamana purtarii bebelusului, prin care se incearca promovarea acestui mod mult mai sanatos de transport a nou-nascutilor de pana la 2 ani.

 

Patrubani Csilla, organizatoarea manisfestarii, a declarat pentru Stiri de Cluj ca femeile trebuie sa cunoasca avantajele acestui mod de a purta bebelusii, care are multe avantaje atat pentru mama, cat si pentru bebelus.

 

"Ii aminteste copilului de starea din burta, se cuibareste la pieptul mamei si se simte aparat. Greutatea nu se sprijina pe coloana copilului, iar piciorusele sunt in pozitia ideala pentru dezvoltarea fizica, corecta din punct de vedere ortopedic. Mamele nu vor avea niciodata dureri de spate si gat si pot fi in permanenta interactiune cu bebelusul. Folosirea acestor marsupii este un lucru ideal, recomandat de toti medicii pediatri", a mai afirmat Patrubani Csilla.

 

La actiune au participat si tatici, care le-au tinut loc mamelor ocupate la locul de munca. "Sotia nu a putut veni si am tras eu o fuga pentru ca noi consideram ca este un lucru bun, care trebuie promovat. Am inteles ca astfel de actiuni se fac si afara si ma bucur ca se fac si la noi", a spus unul dintre barbatii care a participat la mars.

 

Participantii la aceasta actiune sunt membri ai Asociatiei Copacul Vietii.  

 

Comentarii Facebook