Mămică despre chirii: ”Clujul e un rahat de oras supraestimat. E scump! Îmi pare rau ca m-am mutat”


Potările pe Facebook generează de multe ori dicuții care ating puncte sensibile. O mamă cu trei copii își caută chirie în Cluj-Napoca, dacă se poate foarte ieftină pentru că nu își permite să plătească prea mult, ”orașul cel mai dorit din România” fiind foarte scump.

De la această postare s-a ajuns rapid la o discuție despre chiriile din Cluj-Napoca și la ce oferă în schimb acestor oraș, mai ales familiilor.

O mămică a pus degetul pe rană și a spus lucrurilor pe nume, cu toate că și-a atras multe comentarii negative:

Clujul e un rahat de oras supraestimat, daca stam sa gandim la rece, in care imi pare rau ca m-am mutat si ce sa vezi mi-am mai adus si copilul cu mine ca sa vada un rahat de mall, un centru care nu se poate numi centrul unui oras atat de ridicat in slavi, doar din cauza a doua festivaluri, unde salariul minim pe economie e la fel ca in restul tarii 1150 lei net, dar unde chiriile de 40 mp au acelasi pret ca un apartament in Austria de 70-80 mp si sa nu mai continui.

Cam asta e realitatea. Si daca am ajuns sa selectam populatia astfel ”Clujul e mult prea scump pt o mamica singura si cu 3 copii”, incep sa cred ca si oamenii sunt de rahat. Îmi pare rau ca nu am un apartament aici la voi in Paradis ca i l-as fi oferit gratis acestei mamici cu 3 copii”, a scris Alexandra, după ce mămicii cu trei copii care își căuta chirie i s-a dat sfatul să se mute în Turda.

Comentariul a atras rapid recomandarea de a părăsi Clujului, dacă nu își permite. 

Eh e un pic mai greu cand esti cu un copil dupa tine si ii schimbi scoala si toate cele, dar stai linistit ca asta fac.Nu te impacienta prea tare ca nu tin mortis sa stau in ”Las Vegasul” vostru. Ceea ce nu va dati seama e ca va afecteaza si pe voi clujenilor, toata reclama asta falsa a Clujului. Uite va treziti cu noi astia din restul tarii peste voi si majoritatea se pare ca si raman ce sa vezi? Eu una categoric nu”, a mai explicat Alexandra.

Daaa de rahat Clujul. Doar ca preturile la chirii voi le-ati ridicat in halul ăsta”, a scris altcineva, ironic.

Tin sa te contrazic, noi cei care stam in chirie nu cred ca am venit aici si am cerut chirii atat de mari ca altfel nu ne mutăm. Chiriile sunt explodate pentru ca s-a profitat la maxim de Untold, doar ca vizitatorii acestui ”superb” festival au inceput deja de anul trecut sa se revolte referitor la cazari si incet incet nu prea mai sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru bombe de locuinte pe 5 zile. Deja de anul trecut gradul de ocupare nu a mai fost de 100%, ceea ce nu poate decat sa ma bucure... e usor sa iei pielea de pe om si sa-i oferi un minim de confort, nu lux. Si tocmai de aceea nu mai am de gand sa ingros randurile celor care isi dau aproape tot salariul pe chirie, pentru ca e un oras care nu merita preturile astea si nu ofera servicii satisfacatoare pentru aceste preturi.

Va doresc o zi frumoasa si nu mai cedati la prima oferta, negociati la sange si refuzati sa mai platiti 500-600 de euro pe un ap de 2 camere, nu e normal”, a mai scris Alexandra.

Cu siguranță că aceasta nu va părăsi orașul, dar nivelul chiriilor ar trebui reglmentat prin lege, așa cum se face șiîn alte țări.

Comentarii Facebook