Malurile lacului Gheorgheni se modernizează! Puținele zone verzi de la mal vor fi înlocuite cu pontoane


Lacul Gheorgheni se modernizează cu 10 milioane lei. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru „Amenajarea malurilor lacului I Gheorgheni, ecologizare, lucrări de captare, recirculare și oxigenare a lacului și amplasare fântână arteziană pe luciul de apă”.

„Suprafața terenului inclus în proiect este de 61.903 mp. Obiectivul de investiții include amenajarea malului nord-vestic și a malului nord-estic din zona lacului I Gheorgheni. 

Principalele intervenții incluse în proiect:

- amenajare fântână arteziană în locul celei existente

- relocare debarcader 

- construire pavilion de mici dimensiuni

- înlocuire mijloace de plimbare pe lac cu altele noi (de ex. hidrobiciclete, bărci cu vâsle, seabike-uri, stand-up paddle boarduri)

- amenajare două pontoane noi

De asemenea, pe zona de mal din proximitatea caselor de locuit sunt prevăzute platforme de pescuit. Lucrări de ecologizare a lacului, lucrări de captare a apei, recirculare și oxigenare se vor efectua tot în cadrul proiectului de modernizare.

Valoarea estimată a investiției este de 9.917.245,42 lei TVA inclus”, transmite administrația locală.

Din randările ilustrative prezentate de primarul Clujului reiese că în zonă par să dispară puținele spații verzi de la malul lacului, care vor fi înlocuite cu pontoane din lemn. Acestea însă pot fi supuse modificărilor în etapa de proiectare. 

Comentarii Facebook