Maghiarii au făcut un nou Flashmob și au cerut să scrie Kolozsvar la intrare în Cluj-Napoca

 

Grupul de inițiativă civilă Musai-Muszáj a organizat un nou flashmob joi, 19 martie, de la ora 17.50, în fața Primăriei Cluj-Napoca.

 

Acest eveniment  își propune să atragă atenția asupra faptului că amplasarea plăcuțelor multilingve este un gest normal, metoda fiind utilizată în multe orașe din lume. Participanții flashmobului sunt invitați să-și aleagă o astfel de locație și să facă autostopul utilizând tăblițe multilingve. 

 

Pentru cei care nu au posibilitatea de a aduce tăblițe multilingve de acasă, organizatorii vor pune la dispoziție câteva bucăți, inscripționate cu numele unor orașe în care există indicatoare multilingve”, precizează organizatorii. 

 

Circa 30 de persoane s-au adunat la Primăria Cluj-Napoca, s-au aliniat pe trotuat ca autostopiști de-a lungul străzii Petru Maior.

 

Participanții au ținut în mână câte o tăbliță multilingvă a unei localități unde sunt deja amplasate indicatoare multilingve la intrările în oraș – de exemplu: Sibiu, Nagyszeben, Hermannstadt (RO), Méhkerék, Micherechi (HU), sau o altă localitate unde ar călători cu plăcere. 

 

Aceștia au așteptat până în momentul când a sosit o mașină din care va răsuna melodia Ozoszep”, au precizat cei de la Musai-Muszáj.

 

Mașina a oprit în dreptul unei tinere care ținea în mână o plăcuță pe care scria Cluj-Napoca - Kolozsvar.

 

 

Comentarii Facebook