Maghiarii amenință Primăria Cluj-Napoca cu 1000 de procese și cer PLĂCUȚE. Pe altă parte, cer bani de la bugetul local

 

Grupul de inițiativă Musai-Muszáj a trimis comunicatul de presă cu numele ”Primăvara celor 1000 de procese – 1000 de cereri pentru plăcuțe multilingve”.

 

Organizația va înregistra joi, 9 aprilie, de la ora 8:30, 700 de cereri la Primăria Cluj-Napoca, prin care clujenii cer amplasarea unor indicatoare, plăcuțe trilingve, în limbile română, maghiară și germană: "CLUJ-NAPOCA", "KOLOZSVÁR", "KLAUSENBURG". 

 

Musai-Muszáj a înregistrat, pe data de 12 martie, alte 300 de cereri pentru plăcuțe multilingve, astfel numărul cererilor înregistrate va ajunge joi la 1000.  

 

De asemenea, Grupul și-a înaintat proiectul și la concursul organizat de Com’on Cluj, finanțat și din fonduri de la Primăria Cluj-Napoca. Proiectul are ca scop atragerea atenției asupra multiculturalismului și multilingvismului din Cluj, iar votul se poate exprima până pe data de 13 aprilie AICI.

 

Bugetarea participativă (BP) își propune implicarea cetățenilor într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a (unei părți a) bugetului public.

 

Muncipalitatea pune la dispoziția organizațiilor un buget de 500.000 de lei și va finanța 250 de proiecte propuse de către tineri și adresate comunității locale, ”proiecte care vor contribui la participarea activă a locuitorilor în viața comunității, se vor derula în spații publice și comunitare și vor asigura accesul liber fără o barieră financiară (bilet)”.

Comentarii Facebook