Mafia dosarelor de refugiati! Cereri depuse de clujeni care aveau 2-3 ani sau nu erau nascuti in 1940-1945


Intre cererile depuse la Casa de Pensii Cluj pentru obtinerea ajutorului de refugiat etnic se numara unele intocmite de persoane care in perioada 1940-1945 nici nu erau nascute.

C.V. nascuta in localitatea Marisel in 1944 a pretins in cererea depusa la Casa de Pensii Cluj ca a fost refugiata pe toata durata celui De-al Doilea Razboi Mondial. "... nascuta in comuna Marisel 1944. Prin prezenta solicit eliberarea unui certificat din care sa rezulte calitatea de refugiat in perioada octombrie 1940 - martie 1945. Mentionez ca m-am refugiat impreuna cu familia in localitatea Poiana Horii", a scris femeia in cererea depusa.

Un alt caz este cel al Veronicai Plesa, nascuta in 1941. "Plesa Veronica nascuta la data de 1941, decembrie 31, in sat Maguri-Racatau, judetul Cluj, prin prezenta va solicit eliberarea unui certificat din care sa rezulte calitatea de refugiat in perioada 1941-1945. Mentionez ca ne-am refugiat din localitatea Marisel la data de aprilie 1941 prin punctul Fantanele, Grinzi, Ciurtuci, Poiana Horii impreuna cu parintii. (...) Am revenit din refugiu in octombrie 1945. Solicit actul pentru intocmirea dosarului de refugiat la Casa de Pensii Cluj-Napoca", a scris in cerere femeia.

In total in ultimii 2 ani, la Casa de Pensii Cluj s-au inregistrat circa 20.000 de noi cereri pentru obtinerea ajutorului de refugiat etnic. Aceasta avalansa de cazuri i-au determinat pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sa declanseze o investigatie.

Saptamana trecuta a avut loc si o perchezitie la Casa de Pensii Cluj si trei persoane au fost duse la audieri. Procurorii sustin ca in mai multe localitati din judetul Cluj functioneaza o retea care racoleaza persoane in varsta, care au trait in perioada 1940-1945, si, cu ajutorul unor martori fictivi, le obtin ajutorul de refugiat etnic in valoare de 100 de lei pentru fiecare an petrecut departe de casa.

De cele mai multe ori, aceste persoane nu au trebuit sa isi paraseaza locuintele in perioada mentionata, nevand de suferit de pe urma ocupatiei maghiare.

In 1940, in urma Dictatului de la Viena, teritoriile din Transilvania de Nord, inclusiv Cluj-Napoca si comunele limitrofe, au fost alipite Ungariei, fapt ce a generat un val masiv de refugiati spre teritoriile controlate de Romania.

 

Vezi si...

Perchezitii la Casa de Pensii Cluj! Procurorii suspecteaza o frauda de proportii in cazul refugiatilor etnic - EXCLUSIV

Trei angajate de la Casa de Pensii Cluj, cercetate in cazul de frauda cu dosarele refugiatilor etnic - EXCLUSIV

 

Comentarii Facebook