Lupul paznic la oi! Specialist silvic reținut de polițiști pentru că ajuta și favoriza hoții de lemne


Un angajat din Ocolului Silvic Abrud, o persoană cu funcție de conducere a fost reținută de polițiștii din Cluj după ce a ajutat și favorizat hoții de lemne.

La data de 28 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 46 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (69 de acte materiale) și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată. (10 acte materiale)

În fapt, în perioada 2021 – 2023, bărbatul, angajat în cadrul unei instituții publice din localitatea Abrud, ar fi introdus, fără drept și în formă continuată, date neconforme cu realitatea în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, lezând prin acest fel interesele unor persoane.

Totodată, în perioada 2022 – 2023, acesta ar fi achiziționat o partidă de masă lemnoasă, de aproximativ 20 metri cubi, din cantonul pe care îl administra, iar apoi ar fi emis 10 avize de însoțire a materialului lemnos în scopul valorificării, fără a achita contravaloarea operațiunii de marcare, obținând beneficii materiale incompatibile cu funcția sa.

În temeiul materialului probator, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 29 martie a.c. să fie prezentat magistraților pentru luarea altor măsuri preventive.

Comentarii Facebook