Luna va fi expusă din nou la Cluj, alături de o instalație care înfățișează o siluetă umană de 6 metri înălțime


O siluetă umană de 6 metri înălțime, care respiră, va fi expusă în Parcul Central din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Lights On.

Instalația semnată de Markus Anders în colaborare cu Circus Lumineszenz reproduce procesul de respirație, care ”este animat prin intermediul a 7 secvențe de cicluri de 12 secunde, fiecare ciclu având 4 secunde de inspirație, ținere a respirației și expirație. În timpul inspirației, nasul, gura și gâtul, apoi celelalte organe, se colorează în albastru, semn al pătrunderii oxigenului în corp. În timpul ținerii respirației, toate organele umplute cu oxigen sunt îmbrăcate în culori calde și încep să strălucească. În faza când se elimină aerul inspirat, corpul se golește de aer, iar instalația se stinge de jos în sus. Întunericul se așează”, anunță organizatorii Festivalului de la Cluj, din perioada 27 noiembrie - 6 decembrie.

De asemenea, în Cluj-Napoca vor fi amplasate instalațiile luminoase care au devenit vedetă anii trecuți ”Mi-e dor de tine!”, pe podul Elisabeta, și "Museum of the Moon", pe strada Mihail Kogălniceanu.

Luna a mai fost expusă acum doi ani la Cluj-Napoca, în Biserica Piariștilor, pe strada Universității. ”Museum of the Moon” este o instalație realizată de artistul britanic Luke Jerram, care a făcut turul mapamondului. Instalația are 7 metri în diametru și este iluminată din interior, ceea ce le permite privitorilor să studieze suprafața lunii, mai ales că imaginile folosite de artist sunt realizate de NASA și sunt foarte precise.

Instalația a fost realizată la o scară de 1:500.000, astfel că fiecare centimetru reprezintă cinci kilometri din luna reală. 

Anul trecut, Festivaul Lights on a adus la Cluj ”Pământul suspendat”, instalație expusă la clădirea The Office.

Comentarii Facebook