Limita de viteză pe ruta Cluj Napoca - Dej a fost redusă la 50 km/h

 

Limita de viteză pe ruta Cluj Napoca - Dej a fost coborât- la 50 km/h, deși Poliția nu a anunțat nimic oficial în acest sens.

 

In week-end am facut un drum Cluj Napoca - Baia Mare si am constatat cu stupoare ca limita in localitati pe ruta Cluj-Napoca - Dej a fost coborata de la 70 km/h la 50 km/h. Zic "cu stupoare" pentru ca nu era anuntat si nici semnalizat. Inaintea intrarilor in localitati (cu 50m) exista in continuare indicatoarele ce limiteaza viteza maxima la 70 km/h, insa indicatoarele de sub panourile de intrare in localitate au fost scoase.

 

Strategia a fost foarte proasta, deoarece in locul vechilor indicatoare nu au fost adaugate altele noi, care sa arate ca limita este de 50 km/h, ci pur si simplu s-au scos cele vechi. In lipsa acelor indicatoare, limita in localitate este cea generala pentru toata tara, adica de 50 km/h. Din pacate insa, soferii care practica aceasta ruta foarte des si stiau ca limita este de 70 km/h nu si-au dat seama din start de lipsa acestor indicatoare. Daca insa erau altele noi, situatia era mult mai clara, soferii putand sa vada ca limita s-a schimbat. Este greu de remarcat ca un indicator lipseste insa foarte usor de vazut un indicator nou de limitare a vitezei.

 

S-ar putea crede chiar ca aceasta confuzie a fost creata intentionat, deoarece între Cluj-Napoca si Dej, pe cei 60 km dintre cele 2 orase, au fost nu mai putin de 5 echipaje de politie, dornice sa profite de neatentia soferilor.

 

Dupa o cautare rapida pe google, am aflat ca a existat o propunere la inceputul anului de coborare a limitei de viteza pe dn1 din cauza numarului mare de accidente insa nicaieri nu s-a confirmat cand si daca acest lucru se va intampla.

 

Referitor la radare, nu stiu daca le mai gasiti si azi, insa limita de viteza este in continuare de 50 km/h in toate localitatile de pe aceasta ruta”, ne-a semnalat un șofer.

 

IPJ Cluj informează că reducerea de viteză s-a aplicat de circa o lună, iar informarea ar fi trebuit să fie făcută de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Comentarii Facebook