La Pata Rât se ard deșeuri din Italia! Cum fac băieții deștepți bani și Primăria Cluj se face că nu vede


7.000 de metri cubi de deșeuri importați din Italia trebuie să fie neutralizați la stația privată de piroliză, aprobată de Primăria Cluj-Napoca tocmai pentru a arde gunoaiele Clujului. Acum, autoritățile se prefac că totul este în regulă, dar stația de piroliză va lucra ani de zile pentru italieni, în timp ce deșeurile rezultate din Cluj-Napoca cresc cât un munte.

Deșeurile din Italia sunt depozitate pe platforma de la Pata Rât a Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca, regie aflată în subordinea Primăriei, scrie adevărul.ro

Garda de Mediu Cluj confirmă că suntem importatori de gunaoie din Italia: ”Aceste deşeuri sunt aduse direct din Italia prin contract. Noi am pornit de vineri un control la Pata Rât. Şi astăzi este acolo o echipă de la noi. Deocamdată am găsit totul în regulă. Deşeurile au acte şi corespunde tipul de deşeu cu ce e în acte. Într-adevăr staţia de piroliza a fost înfiinţată pentru a gestiona deşeurile locale, dar staţia aparţine unei firme private, astfel că nu putem obliga agenţii economici să ardă deşeuri de la Cluj”, a declarat directoarea Gărzii de Mediu Cluj, Simona Mărincaş, instituție subordonată ministerului condus de PNL, partid din care face parte și primarul Emil Boc.

Firma care administrează staţia de piroliză - SC Ansa Smart Energy SRL - a deschis unitatea în baza unei autorizații de mediu care arată că ”principalul furnizor de materie primă este RADP Cluj-Napoca, care furnizează deşeurile direct de pe platforma de stocare”. 

Având în vedere cantitatea foarte mare de deşeuri - peste 7.000 de metri cubi - şi capacitate a tratare a staţiei de piroliză, rezultă că timp de mai bine de 2 ani ani  staţia ar trebui să prelucreze doar deşeurile din Italia pentru a epuiza ”muntele de deşeuri” care a răsărit pe platforma RADP, conform unor calcule făcute de specialişti de mediu din Cluj, mai scrie adevărul.ro.

RADP Cluj este condus de Ion Pantelimon, omul de încredere al primarului Emil Boc. Tot primarul a promis că muntele de gunaoie de pe rampa RADP de la Pata Rât va fi neutralizat, dar se pare că numai după ce se termină afacerile cu italienii sau cu alții care vor urma. 

Foto: adevărul.ro

Comentarii Facebook