La Cluj, se vând mărțișoare și pentru pisici, nu mai e o tradiție dedicată exclusiv doamnelor


La Târgurile de Mărțișor din Cluj-Napoca întâlnim o diversitate de mărțișoare. De la cele tradiționale, până la cele care pot fi oferite chiar animalelor de companie, artizanii prezenți în Piața Unirii s-au străduit să aducă un suflu de noutate asupra acestei tradiții. Astfel că, întâlnim mărțișoare din ceramică pictată, hârtie reciclată, rășină,  scoici sau din împletituri.

Anul acesta, s-au pus la vânzare și mărțișoare pentru pisici. Mărțișoarele pentru pisici sunt confecționate din șoricei în miniatură: „Aceștia sunt croșetați de mama, pe jumătate de coajă de nucă și au un sâmbure în interior și sună când se joacă pisicuțele cu ei”, spunea Carmen, una dintre confecționerele unor astfel de mărțișoare.

Părinții și-au adus copiii pentru a se bucura de magia oferită la început de primăvară, cât și pentru a alege un mărțișor pentru mamele, prietenele sau profesoarele lor. 

Mulți dintre cei prezenți la târg caută ca mărțișorul achiziționat să spună o poveste, să aibă sens: „Pentru mine ar trebui să fie semnificative, să aibă un mesaj și asta mi se pare cel mai important, ca în loc să luăm așa cu grămada, ar trebui cumva să aibă un meaning pentru persoana căreia i-l dai”, povestește unul dintre clienți. 

Referitor la prețurile stipulate de comercianți, acestea pornesc de la 15 lei, însă pot ajunge chiar și la 100 de lei, direct proporțional cu pretențiile clienților.


Comentarii Facebook