La Cluj se percepe taxă de 50 de lei la URGENȚĂ

 

Clinica ORL din Cluj-Napoca percepe o taxă de consult pentru pacienții care se prezintă la camera de gardă cu probleme de nas, gât sau urechi.

 

Un clujean s-a prezentat cu dureri de urechi, iar infirmiera l-a luat în șuturi de la intrare. ”Cu dopuri în urechi nu veniți la camera de gardă”, a spus aceasta.  ”Consultațiile medicale se plătesc - taxă de 50 de lei - în următoarele situații: nu întrunesc condițiile de urgență din lista anexată; - fără bilet de trimitere de la medicul de familie, cu excepția urgențelor regăsite în lista anexată”, scrie în anunțul lipit pe ușa camerei de gardă.

 

Pentru că a insistat a fost primit în cabinet, dar i s-a spus că pentru dopuri nu se fac intervenții și că o consultație costă 50 de lei. ”Și dopurile în urechi pot să te doară. Vin mulți cu dopuri în urechi și aceste consultații nu se decontează. Dacă aveți dopuri atunci trebuie să plătiți 50 de lei”, spune medicul, parcă, pentru a se apăra de penibilul situație.

 

 

La consultație s-a stabilit că este vorba despre ”otită”. ”De data asta ați scăpat fără să plătiți. Otita este pe lista de urgență. Eu nu vreau să aduc bani de acasă pentru niciun pacient sau pentru consultații nedecontate. Am destui colegi medici care au adus bani de acasă pentru că au prescris rețete sau au făcut consultații”, spune medicul ORL, Mirela Stamate.

Comentarii Facebook