Junior Summer University, adresat absolvenţilor de clasa a 11-a

 

Proiectului educaţional “Junior Summer University” va avea loc la Cluj-Napoca între 12-26 iulie 2012 şi se află la cea de-a 5-a ediţie. Şcoala de vară se adresează absolvenţilor de clasa a 11-a.

Timp de două săptămâni, 275 de elevi din Romania vor fi iniţiaţi în viaţa universitară, luând contact direct cu profesorii din Universitatea Babeş-Bolyai, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, în funcţie de facultatea la care aceştia au fost admişi în urma procesului de selecţie şi evaluare a formularelor de înscriere. Participanţii vor urma, în cadrul proiectului, o serie de cursuri  şi seminarii introductive care îi vor ajuta să cunoască elemente din sistemul de învatare, predare şi evaluare din cadrul celor două Universităţi clujene.

De asemenea, voluntarii OSUBB şi OSF au pregătit un program cu activitati extracurriculare prin care se urmareşte informarea viitorilor studenţi cu privire la aspecte ce ţin de viaţa universitară, reprezentarea studentească, voluntariat şi educaţia non-formală. Elevii vor fi cazaţi într-unul din căminele din complexul universitar Haşdeu şi vor lua masa la cantina studentească.

Cea de-a 5-a ediţie a Junior Summer University a înregistrat cele mai multe solicitări de înscriere în programul de orientare educaţională iniţiat de OSUBB în 2008 – 600 de elevi din toate judeţele României au simţit nevoia de a beneficia de informaţiile pe care programul le oferă viitorilor studenţi. 

"Numărul de înscrieri la JSU a crescut constant de la prima ediţie până în prezent, însă niciodată nu am mai primit 600 de aplicaţii. Ne bucurăm că proiectul ia amploarea aceasta şi considerăm, în acelaşi timp că acesta este un semnal de alarmă pe care şi reprezentanţii instituţiilor publice prezente în domeniul educaţiei ar trebui să îl ia în considerare. Este evident că elevii au nevoie în prezent de un program precum JSU pentru a face trecerea de la liceu la facultate.

OSUBB a fost mereu deschis spre colaborări şi a sprijinit extinderea proiectului în cat mai multe universitati din ţară, de aici şi colaborarea cu Universitatea de Vest din Timişoara, unde proiectul este la a doua edţie, iar în acest an, cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”.  Avem 275 de participanţi la Cluj, însă am fost nevoiţi să respingem încă pe atâţia. Noi căutăm soluţii, însă fondurile din educaţie merg de multe ori spre alte activităţi… ", a spus Andreea Petruţ, preşedinte OSUBB.

Junior Summer University a fost iniţiat în 2008 de Organizatia studenţilor din Universitatea “Babes-Bolyai” şi este realizat cu sprijinul  Universitatii Babes-Bolyai şi al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hatieganu”, instituţii partenere .

Comentarii Facebook