Joi se anunţă o nouă zi de grevă în instanţe şi parchete! Care este cea mai mare pensie specială pe care o încasează un magistrat în România


Magistrații recurg la proteste, prin suspendarea activității, din cauza modificărilor legislative a pensiei de serviciu. Joi se anunţă o nouă zi de grevă în instanţe şi parchete.

Pe perioada grevei sunt rezolvate doar dosarele care revin judecătorilor de drepturi şi libertăţi, ori cazurile de răpiri internaţionale de copii sau ordine de protecţie. 

În România, în momentul de faţă, aproximativ 200.000 de persoane beneficiază de pensie specială, iar 5.000 dintre acestea sunt magistraţi. 

Cea mai mare pensie specială încasată de un magistrat în ţara noastră este de 50.000 de lei pe lună.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis, marți, să amâne judecarea cauzelor, cu excepția celor urgente, începând cu data de 21 iunie 2023. 

Magistrații susțin că modificarea pensiilor speciale ar încălca independența justiției. Pensiile magistraților sunt printre cele mai mari pensii din sistemul bugetar, iar reforma pensiilor speciale a fost asumată de guvern prin PNRR. Decizia magistraților va avea impact și asupra mediului de afaceri, dat fiind că multe litigii comerciale ajung în instanțe, însă magistrații clujeni spun că protestează „în interesul societății”.

Citește și: Magistrații clujeni protestează față de modificarea pensiilor speciale! Activitatea instanțelor, perturbată „în interesul societății”, spun magistrații

Comentarii Facebook