ITM Cluj: Ce obligații au angajatorii în caz de caniculă? În ce situație se poate reduce durata zilei de muncă


Angajatorii au o serie de obligații suplimentare pe care trebuie să le respecte în perioadele de caniculă.

Astfel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj subliniază că, în zilele cu temperaturi extreme, de peste +37°C sau, angajatorii sunt obligați sa asigure o serie de măsuri pentru ameliorarea condiţiilor de muncă şi menţinerea stării de sănătate a angajaţilor,altfel riscă amenzi. 

Printre cele mai importante măsuri e numără reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static și alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Mai mult angajatorii trebuie să asigure și i cantitate adecvată de apă, câte 2-4 litri/persoană/schimb,echipament individual de protecţie și să asigure duşuri.

Dacă temperaturile extreme durează mai mult de două zile consecutive și măsurile anterioare nu pot fi aplicate atunci e nevoie de aplicarea unelor mai drastice precum: reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru, pâna la ora 11.00 şi după ora 17 sau întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Inspecția muncii Cluj anunță că în cazul în care angajatorii nu respectă legea pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.500 lei și  2.500 lei.


Comentarii Facebook