Italian de 75 de ani, stabilit în Cluj, acuzat de "act sexual cu un minori" după ce acesta se declara "căsătorit" cu o fată de 13 ani


Un italian  de 75 de ani, care locuieşte în Cluj, este „căsătorit” cu o minoră de 13 ani. Procurorii au acuzat bătrânul de „act sexual cu un minor”, nu de viol.

Gianfranco G. locuia în 2020 în casa fostei sale soţii, într-o comună din judeţul Cluj. Bătrânul a cunoscut-o pe fata de 13 ani pe care pe care fratele său a dus-o în casa unde locuia italianul.

De atunci, copila s-a mutat în casa lui Gianfranco începând cu acesta o relaţie de „concubinaj”, declară DIICOT. Bărbatul a început în 2021 să posteze pe Facebook poze cu fata de 13 ani în casă sau în mașină, după care a organizat o petrecere de nuntă și i-a oferit un inel, conform libertatea.ro.

Agresorul, cercetat în arest la domiciliu pe motiv că „starea lui de sănătate este relativ precară"

Conform sursei citate, abuzul sexual s-a desfășurat timp de șase luni, până în luna iunie a anului 2021, când minora a plecat în Timișoara la sora sa. Însă, italianul a adus-o înapoi la el acasă, moment din care fata a refuzat relațiile sexuale cu acesta, „fără să fie forțată să le întrețină din nou”, potrivit judecătorului de la Tribunalul Cluj.

Judecătorul a decis luna trecută, ianuarie 2022, ca bărbatul să fie cercetat în arest la domiciliu: „Va împlini în luna martie 76 de ani, starea lui de sănătate este relativ precară, iar în detenție se pare că nu primește medicamentele necesare ținerii sub control a bolilor de care suferă”, a motivat judecătorul.

Bărbatul este acuzat de „act sexual cu un minor”, nu de viol

Ministerul Justiției susține că astfel de cazuri sunt „excepționale/extreme” și că „vârsta consimţământului sexual” n-ar trebui să fie impusă prin lege deoarece „organul judiciar, fiind cel mai bine poziționat, e singurul în măsură să determine dacă minorul avea discernământ”.

Bătrânul a declarat că a fost „căzut în ispită”, tocmai de aceea ar fi abuzat de naivitatea minorei.


Comentarii Facebook