Isterie și paranoia din Cluj, după valul de spargeri de apartamente - FOTO

 

Clujenii discută intens în ultimele zile despre numărul mare de spargeri care au fost comise la apartamente din Florești și Mănăștur. 

 

Una dintre teoriile avansate pe pagina de Facebook ”Trăiesc în Florești” vorbește despre o conspirație prin care se urmărește de fapt creșterea vânzărilor de sistene de alarmă.

 

Am un gând in legătura cu hoți aceștia de apartamente... Daca sunt pusi de cineva ca sa ne sperie??...Daca cineva are ceva afacerea cu alarme si vrea sa o promoveze in felul acesta??? Prea mare e tupeul lor de a merge in aceleași zone, de a intra cu oamenii in casa, si poliția nui prinde... Mi se pare ceva dubios....cred ca e o manevra între niște hoti, poliție si cineva cu o afacere in dezvoltare...”, a scris un bărbat.

 

Postarea a atras zeci de comentarii, unii spunând că aceste acuzații sunt de domeniul fantezist.

 

Un alt utilizator a postat o fotografie cu un bărbat suspect, care căra în spate lucruri, dar care putea la fel de bine să își ducă propriile bunuri. 

 

(Am făcut poza) de la distanta, ca vorbeam la tel si am inchis repede apelul ca sa fac poza.... A durat ceva.... macar se vede ca sus avea tv - ul , in mana unitatea... si in spate un ghiozdan. (...) Dupa ce a iesit din scara si m-a vazut a marit masul.... si a facut imediat stanga, nu am indraznit sa-l urmaresc....poza e facuta pe strada Cernei in cluj....”, a adăugat cel care a realizat fotografia.

 

Între timp, poliția încearcă să calmeze populația, spunând că fenomenul nu este atât de extins. Surse din rândul anchetatorilor afirmă, însă, că spărgătorii sunt profesioniști. ”Umblă cu cagulă, nu lasă urme și deschis ușile fără să provoace daune. E opera unor hoți profesioniști. Sunt câțiva suspecți în vizor, dar nu a fost nimeni reținut”, a precizat sursa citată. 

 

Comentarii Facebook