IPJ Cluj sesizează parchetul după ce Știri de Cluj a difuzat imagini cu trupele DIAS la o petrecere în poligon cu ARME, TINERE și ALCOOL

 

În urma emisiunii Ştiri de Cluj LIVE, IPJ Cluj ne-a solicitat să le punem la dispoziţie imaginile video care au fost difuzate joi seară, de la ora 19:00.

Solicitarea a fost făcută de şeful Inspectorarului, chestorul de poliţie Ioan Păcurar: "Ca urmare a difuzării emisiunii Ştiri de Cluj Live din data de 13 septembrie a.c., orele 19:00, vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie pe suport magnetic înregistrarea audio-video (în întregime) referitoare la incidentul din 18 mai 2006", scrie în solicitare.

 

Polițiștii de la DIAS Cluj fac CHEF cu fetele în poligonul de antrenament. ”Prietenele” se joacă cu armele și chiar se amenință VIDEO EXCLUSIV

 

Subiectul a fost dezbătut și de Antena 3, la emisiunea ”Previziunile zilei”, unde reprezentanții IPJ Cluj au anunțat că vor sesiza parchetul.

 

Sunt angajați ai DIAS Cluj. Vom trece la sesizarea unității de parchet competente de îndată ce vom intra în posesia respectivei înregistrări pe care am solicitat-o deja după emisiunea Știri de Cluj LIVE. Nu pot să spun ce prevede legea (n.red. dacă o persoană angajată în IPJ Cluj dă arma alteio persoane). Îmi pare rău, în acest moment nu pot face asemenea precizări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adnana Ilieș.

 

Conducerea IPJ a știut despre acest incident încă de la începutul anului 2010, când unul dintre polițiști a făcut un raport. În plus, au fost prezentate și dpuă fotografii cu dezmățul din poligon, în care se vedea cum era folosit armamentul în timpul petrecerii.

 

Șeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a considerat atunci că nu se justifică o anchetă, pentru că faptele s-au ”prescris”. Acum, a găsit totuși de cuviință să sesizeze parchetul, deși au trecut 6 ani de la incident.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE

 

Știri de Cluj a pus la dispoziția IPJ Cluj toate imaginile de la petrecerea din poligonul de la Sfântu Ion, din 18 mai 2006.

Comentarii Facebook