Institutul Oncologic Cluj a primit aparatura de peste 100.000 de dolari, pentru diagnosticarea osteoporozei si cancerului mamar


Institutul Oncologic Cluj a inaugurat astazi doua aparate ultramoderne, in valoare de 100.000 de dolari, cu ajutorul carora va putea fi diagnosticat mult mai rapid si mai precis cancerul mamar si osteoporoza.

Aparatele care au costat 113.000 de dolari au fost achizitionate cu ajutorul unei companii de produse cosmetice.

Prof. dr. Alexandru Irimie, managerul Institutului Oncologic Cluj a declarat ca unul dintre aparate testeaza osteoporoza, iar celalalt este folosit identificarea ganglionului santinela, din cancerul mamar.

"Valoarea aparatelor de ultima generatie se ridica la 113.000 de dolari. Este vorba despre un Osteodensitometru DEXA Prodigy Advance si un aparat Gama probe Europrobe. Primul testeaza osteoporoza si vine sa imbunatateasca calitatea vietii pacientelor, iar cel de-al doilea aparat ajuta, prin depistarea gangionului santinela in cancerul mamar, la corecta stadializare a unei boli oncologice", a completat Alexandru Irimie.

In anul 2010, la Insititutul Oncologic din Cluj s-au tratat 20.000 de pacienti, intre care si 1.125 paciente cu cancer mamar, care vor beneficia acum de un tratament mai bun datorita investitiilor facute.

Aparatele au fost achizitionate de companie de produse cosmetice, in cadrul campaniei pentru sanatatea sanilor "Afla ca esti bine". Astazi, in Piata Unirii, va avea loc si un "mars in roz", pentru constientizarea populatiei in privinta pericolului pe care il reprezinta cancerul la san.

Comentarii Facebook