Miercuri 24 Aprilie

Institutul Inimii Cluj e pe butuci! A ajuns sa cumpere prin licitatie medicamente in valoare de 36 de lei!


Situatia financiara a Institutului Inimii "Nicolae Stancioiu" din Cluj Napoca este atat de neagra, incat medicamentele sunt cumparate prin licitatie la bucata. Ultima a avut valoarea de 36 de lei.

Pentru a putea supravietui, Institutul Inimii, unde sunt tratati anual mii de pacienti, a ajuns sa cumpere medicamente la bucata, cu ultimii bani disponibili in buget.

Este vorba despre o licitatie adjudecata in 14 martie si care arata ca Institutul Inimii a cumparat 4 mg de Clorfenamin, adica "necesarul pe aproximativ 1 luna si care poate fi modificat in functie de consumul si finantarea spitalului", se arata in anuntul de licitatie publicat pe rolicitatii.ro.

Valoarea fabulosului contract este de 36 de lei si a fost adjudecat de firma FARMEXPERT D.C.I. S.A..

In aceeasi zi, Institutul Inimii a mai atribuit cateva licitatii, prin care au fost achizitionate medicamente la limita bugetului de ordinul zecilor de fiole sau flacoane.

Instititul Inimii de Cluj Napoca este una dintre cele mai mari unitati sanitare din tara, unde sunt operati pe an sute de pacienti.

Spitalul a intrat in criza dupa ce Ministerul Sanatatii a alocat fonduri insufiente, astfel ca banii pe primul trimestru au fost epuizati deja.

Institutul Inimii din Cluj a sistat de marti, 15 martie, operatiile pentru ca nu mai dispune de fonduri.

 

Citeste si...

Institutul Inimii Cluj sisteaza de marti operatiile: "Nu mai avem bani"!

Comentarii Facebook