Marti 24 Mai

Initiativa Youth@Cluj-Napoca 2015 a fost prezentata Forumului European de Tineret

 

Reprezentantul Primariei municipiului Cluj-Napoca, Florin Morosanu si András Farkas, presedintele Grupului PONT au avut saptamana trecuta la Timisoara o intalnire informala cu Peter Matjaši?, presedintele European Youth Forum, unde au prezentat inititativa.

Acestia au prezentat atat conceptul SHARE al candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului, cat si proiectele, directiile majore si instrumentele de management si comunicare care vor fi utilizate in planificarea si implementarea acestui program major.

 

Proiectul "Youth@Cluj-Napoca" 2015 in fata Forumului European de Tineret

Un alt aspect important al intalnirii a fost prezentarea sustinerii publice si institutionale existente, lista celor peste 90 de organizatii si organisme guvernamentale nationale, universitati, a Asociatiei Cluj-Napoca 2020 Capitala Culturala Europeana si a ONG-urilor locale de tineret care au participat activ la realizarea conceptului propunand proiectele concrete, rolul presei dar si activitatea din mediul virtual in promovarea candidaturii, care a  reprezentat un real sprijin.

In ceea ce priveste recomandarile cu privire la documentatie si concept, presedintele tineretului european a subliniat faptul ca directia abordata este una corespunzatoare din punct de vedere al diversitatii culturale propuse si una foarte interesanta din punctul de vedere al viziunii.

Pana la sfarsitul verii va fi publicata lista oraselor finaliste impreuna cu restul documentatiei aferente candidaturii.

Decizia finala cu privire la acordarea titlului va fi anuntata la Maribor, Slovenia la sfarsitul lunii noiembrie, in cadrul adunarii generale a Forumului European de Tineret.

European Youth Forum este organizatia care gestioneaza procesul de acordare a titlului de Capitala Europeana a Tineretului.

Comentarii Facebook