Incident diplomatic la Prefectura Cluj. Ambasadorul Germaniei, abandonat in fata institutiei

Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, si consulul acestei tari la Sibiu, Thomas Gerlach, au asteptat 15 minute in fata Prefecturii Cluj ca sa fie preluati de gazde si condusi in biroul prefectului, cu care avea o intalnire.

 

Potrivit postului de televiziune NCN, masina care ii aducea pe oaspeti de la Aeroport a ajuns in fata Prefecturii cu un minut inainte de ora programata pentru intrevedere. Potrivit jurnalistilor prezenti la fata locului, citati de postul de televiziune, in cele din urma delegatia germana a fost condusa in cladire de purtatorul de cuvant al institutiei, Anca Stanescu. Jurnalistul Valentin Malaescu, de la Ziua de Cluj, a povestit ca ambasadorul si consulul au asteptat cateva minute si in fata biroului prefectului pentru ca Florin Stamatian, reprezentantul Guvernului in teritoriu, sa termine intalnirea in care se afla.

 

Reprezentantii postului de televizune citat nu au obtinut inca o pozitie oficiala din partea reprezentantilor Prefecturii legata de acest incident.

 

Intalnirea a avut loc marti. La sfaristul acesteia, reprezentantii Prefecturii au dat publicitatii un comunicat in care arata ca "Excelenta Sa Andreas von Mettenheim a exprimat interesul manifestat faţă de judetul nostru de catre comunitatea de afaceri germana".

Comentarii Facebook