Incepe proiectul ecologic "IUBESC CLUJUL CURAT"


Cea de a sasea editie a concursului de ecologizare "Iubesc Clujul Curat" se va derula in 29 martie.

Primaria Cluj-Napoca, in parteneriat cu unitatile scolare din oras, va organiza o actiune ampla de ecologizare, avand drept scop intretinerea spatiilor verzi din jurul scolilor si educarea spiritului ecologic al copiilor clujeni. Aproximativ 2.000 - 3.000 de elevi vor participa la aceasta actiune, in vederea salubrizarii unor parcuri de joaca pentru copii si spatii verzi de pe raza municipiului nostru.

Actiunea se va derula in mod simultan la 32 de amplasamente (parcuri, locuri de joaca pentru copii, zone verzi). Reprezentantii Directiei Politia Locala se vor ocupa de logistica - organizarea actiunii, invitarea elevilor de la scoli, impartirea elevilor pe grupe si pe zone, urmand sa asigure materialele necesare desfasurarii acestei actiuni de ecologizare, manusi de unica folosinta, respectiv saci menajeri pentru colectarea deseurilor si vor organiza transportul acestora la rampa Pata Rat, in colaborare cu firmele de salubritate stradala si menajera S.C. Rosal Grup S.A. si S.C. Brantner-Veres S.A..

O alta actiune de educatie ecologica este cea organizatiei Green & Wild, care implenteaza la Cluj-Napoca un proiect European numit "Captain Planet in Actiune".

In cadrul acestui proiect va avea loc la finalul saptamanii constructia unui parc eco de tip familial, pe strada Romulus Vuia.

Comentarii Facebook