Incendiu puternic la Iulius Mall Cluj-Napoca- VIDEO


Un incendiu a izbucnit în urmă cu puține momente la Iulius Mall din Cluj-Napoca.

Focul este localizat în zona depozitelor din spatele mall-ului, într-o curte interioară.

,,Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară (unde se preia marfa) a unui complex comercial de pe strada Alexandru Vaida Voievod. ” transmite ISU Cluj.

Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de siguranță. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca. La fața locului au fost alocate un echipaj SMURD și două SAJ, precum și o autoscară, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale până acum.

Flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere și se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse.

Persoanele care se aflau în centrul comercial nu au sesizat incendiul decât după ieșirea din Iulius Mall, situația fiind calmă în interiorul mall-ului, ne relatează un martor.

Având în vedere că mai există infiltrări de fum în parcajele și spațiile complexului comercial, a fost transmisă recomandarea clienților de a părăsi în ordine obiectivul.

"În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.
Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.
Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.
Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.
Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice." au anunțat reprezentanții Iulius Mall Cluj.

Comentarii Facebook