Incendiu la un spital din Cluj-Napoca. Pacienți evacuați la Spitalul CFR - FOTO


În jurul orei 7.00 ISU Cluj  a fost alertat  pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

Incendiul a izbucnit de la un corp de iluminat dintr-o baie de la et 1, spitalul CFR din Cluj-Napoca, au fost 3 persoane evacuate. A intervenit  Detasamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu, 2 ASAS-uri, 1 Desc, 1 Autosc, 1TIM.  Incendiul a fost stins.  Nu s- a impus evacuarea altor pacienti

Cele 3 persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului.Toaleta deservea pacienților din secția interne, era cu intrare de pe hol și deservea mai multe saloane.

Pe secția de Interne erau 11 pacienți și personal medical.

În data de 22.11.2020, la ora 6.43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD. 

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli Interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al  spitalului. Trei pacienți au fost evacuați, iar alți pacienți au fost relocați în alte saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în  unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, precizează ISU Cluj.

Comentarii Facebook