Miercuri 11 Decembrie

Incendiu de proporții în Cluj! O casă a ars din temelii, iar focul s-a extins și la casă vecină. Alte locuințe din jur, în pericol VIDEO


Un incendiu puternic a izbucnit azi-noapte într-o gospodărie din localitatea Sălicea, comuna Ciurila, județul Cluj, mobilizând echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca pentru o intervenție de urgență. Apelul a fost primit în jurul orei 02:40, iar două autospeciale cu apă și spumă de mare capacitate au fost trimise pentru a limita proporțiile incendiului, care se extinsese rapid, amenințând și alte locuințe din apropiere.

Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că o casă de locuit, împreună cu anexele sale, fuseseră cuprinse de flăcări, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Totodată, incendiul se extinsese la o altă casă împreună cu o anexă, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Drept urmare, echipajele noastre s-au axat pe stingerea incendiului, în paralel cu protejarea caselor din imediata vecinătate. De asemenea, exista un risc major de extindere a flăcărilor, întrucât toate imobilele erau construite din lemn.

Din fericire, pompierii au reușit protejarea altor două case de locuit. 

„Pe parcursul intervenției, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale, incendiul izbucnind, cel mai probabil, din cauza unui horn izolat necorespunzător. Misiunea s-a încheiat în urmă cu puține momente, după ce pompierii au înlăturat efectele negative ale incendiului”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj. 

incendiu 2.jpg

incendiu 1.jpg

În condițiile în care începe sezonul rece, iar numeroase incendii de casă au drept cauză coșurile de fum izolate necorespunzător, reprezentanții ISU Cluj vă reamintesc câteva măsuri de siguranță:

Asiguraţi verificarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată, pentru că acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

Curăţaţi periodic coşurile de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde și provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei.

Comentarii Facebook