Încă o amânare la metroul Clujului! Termenul limită de depunere a ofertelor pentru supervizarea lucrărilor s-a prelungit cu mai mult de o lună


În condițiile în care primarul Emil Boc, spunea, în septembrie, că proiectul metroului din Cluj-Napoca va fi gata în 8 ani, Primăria Cluj Napoca a anunțat o nouă întârziere. 

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul de 211 milioane lei pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala M 1 de metrou, a fost prelungit cu mai mult de o lună, fiind mutat pe 12 ianuarie 2024. 

La licitația din octombrie, Primăria a stabilit un termen inițial pentru 10 noiembrie,  care a fost prelungit apoi pentru 5 decembrie, iar marți, 5 decembrie Primăria a transmis în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) notificarea de prelungire pentru 12 ianuarie 2024, potrivit Economedia.

Contractul pentru supervizare este finanțat prin PNRR, dar borna din PNRR stabilește semnarea tuturor contractelor cel mai târziu la 31 decembrie 2023, ceea ce nu mai poate fi cazul.

Magistrala de metrou M1cu finanțare PNRR are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani. Constructor va fi Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada.


Comentarii Facebook