”În opinia mea, o chirie ca lumea, în care să te simți bine în 2 persoane pornește de la 700 de euro” - Opinia unui chiriaș din Cluj


Clujul mai are chirii normale și decente, chiar dacă agenții imobiliari inundă piața cu prețuri umflate, tocmai pentru a destabiliza situația și a putea lua comisioane mari.

Un chiriaș a încercat să sondeze piața pe Reddit / Cluj pentru a vedea dacă nu este singurul care plătește 250 de euro pe lună și a aflat că nu este unicat. Culmea este că mai sunt și deștepți care susțin că o chirie în care să se simtă bine două persoane începe de la 700 de euro.

Cât plătiți chirie în Cluj? ”Eu unul stau în aceeași chirie de 9 ani, 2 camere în Gheorgheni si plătesc 250 de euro” 

O tipa zicea azi la munca ca s-a mutat în Grigorescu si plătește 520€ pe 2 camere si ne zicea ce deal bun a prins. Arata foarte bine apartamentul, nu zic nu, cu loc de parcare, dar tot mi se pare mult si eram curios dacă asta e situația reala din piata sau si-a cam luat teapa.

Eu unul stau în aceeasi chirie de 9 ani, 2 camere în Gheorgheni si plătesc 250€, is total deconectat de realitatea din piata”, a întrebat cel care a deschis discuția, extrem de relevantă pentru piața nebună a chiriilor din Cluj-Napoca.

Alți oameni au răspuns că mai sunt chirii normale:

”250 de euro în Manastur, fix în fata statiei Izlazului. Are 2 camere si am avut nevoie de mult noroc sa o găsesc. Proprietara e de treaba si nu mi-a crescut chiria deloc, si stau aici de aproape 3 ani”.

”300 de euro in Gheorgheni. Living + dormitor destul de incapatoare, undeva la 60 mp”.

”Zorilor chiar pe str. Zorilor, 3 camere, 2 bai, 2 balcoane din care unul închis si unul parte din dormitor, garaj, 550 EUR. Din păcate se muta proprietarul în curand chiar daca am stat asa 3 ani… O rudă tot e pe Zorilor la o garsoniera 250 EURO”.

”500€ in bloc nou, in gheorgheni, apartament la prima închiriere cu loc de parcare (2 camere dar f mic.. 42 mp + balcon). In opinia mea ceva chiar calumea in care sa te simți bine in 2 persoane... porneste de la 700€”

”Am pe cineva cu 380€ la 2 camere în Grigorescu și e zona ok, tot ce este de la 500€+ is vise ori e prost”.

Comentarii Facebook