Vineri 2 Decembrie

În mai multe zone din Cluj-Napoca miroase a groapă de gunoi și levigat, taman de Zilele Clujului


Clujenii reclamă faptul că în mai multe zone ale orașului, în special în Mărăști, Someșeni și Gheorgheni miroase puternic a levigat de la groapa de gunoi. 

Mirosul provine de la noua rampă de gunoi de la Pata Rât, administrată de Consiliul Județean și firma Supercom. Clujul a mai mirosit și în noiembrie 2020 în ultimul hal.

Mirosul era cauzat atunci de transportul deșeurilor de la rampa temporară la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Odată cu deschiderea CMID, există obligația ca deșeurile de pe rampa temporară unde s-au depus timp de cinci ani gunoaie să fie transferate în noul depozit. A fost o combinație nefericită de mai mulți factori, în primul rând atmosferici, pe de altă parte cantitatea destul de mare transferată și care a generat această situație extrem de neplăcută”, a declarat Boc în cadrul unei conferințe de presă. 

”Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru faptul că nu am rămas cu gunoaiele în stradă din 2015 în 2020. Noi nu am avut unde duce gunoaiele 5 ani de zile, a trebuit să găsim acele soluții temporare pentru a duce gunoaiele din stradă într-un loc autorizat”, a completat edilul.

Atunci s-a decis ca aceste transferuri de deșeuri să se întreprindă limitat și ținând cont de condițiile atmosferice care nu favorizează transmiterea mirosului.

Comentarii Facebook