În Cluj sunt 53 de oameni în carantină. Cine intră în carantină și cine în izolare! Ce e cu convoaiele care trec prin oraș - VIDEO


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a explicat care sunt persoanele care intră în carantină și care intră în izolare. 

În prezent sunt 53 de persoane în carantină în județul Cluj. Motivul pentru care ați văzut acele coloane prin oraș este acesta: s-a luat decizia de la nivel național ca toate persoanele care intră în țară din zona roșie, deci din Italia, să fie dirijate cu escorta poliției către județele de domiciliu, pentru a fi carantinate acolo. Acesta este motivul pentru care vedem acele convoaie. Ei sunt triați la Cluj, iar cei din Cluj sunt carantinați aici, ceilalți sunt dirijați spre județele limitrofe și duși mai departe. Noi îi preluăm de la Piatra Craiului și îi ducem până la limita cu Bistrița, cu Mureșul… Cei 53 sunt din județul Cluj și beneficiază de toate condițiile.

Urmează să primim teste noi de depistare a coronavirusului. Vom depăși capacitatea de 400 care a fost asigurată până acum. Mâine ar trebui să vină un număr important de teste. La nivel național sunt achiziționate 3000 de teste, care se dirijează spre cele cinci centre regionale.

În carantină intră toate persoanele care vin din întreaga Italie, provinciile din China și Coreea. În izolare la domiciliu intră cei care provin din zonele galbene, așa cum aproape harta de pe Institutul Național de Sănătate Publică”, a spus Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook