Îl mai țineți minte pe LULU, cel mai simpatic clujean? Vedeți AICI un clip cu el din 1993 - VIDEO

 

Un clip în care apare Lulu, cel mai simpatic personaj al Clujulului, a fost postat pe Facebook.

 

Tilul clipului este ”Cel mai mare star al Clujului !!!”, iar Lulu a fost filmat la o nuntă în timp ce petrecea alături de meseni. 

 

Cine nu îl cunoaște pe Lulu trebuie să îi întrebe pe cei mai în vârstă. Înainte de Revoluție și până în 2006, când s-a stins din viață, Lulu, pe numele lui real Iosif Covaci, era peste tot. 

 

Printre vorbele lui celebre se numără: ”Mă, ceacanăule!”, ”Dă-mi un leu de tri!!!”, dar sunt și multe legende urbane care se leagă de numele lui. 

 

Lulu era atât de cunoscut încât bucătăresele îl pofteau în restaurant pentru a-l servi, iar șoferii de autobuz opreau în plină stradă pentru a-l lua în mașină.

 

Lulu era omul liber din noi. Câti oameni exista în Cluj, tot atâtea biografii avea el. Nimeni nu putea spune ce vârsta avea. Nimeni nu stie ca Lulu sa fi aratat altfel vreodata.

 

Nici nu cred ca avea buletin de identitate. Cui sa-l prezinte la control? Lulu era bun. Nu a facut, spun legendele, nici un rau. Daca ar fi putut sta pe loc, daca ar fi putut fi oprit din misiune, cea mai potrivita ocupatie ar fi fost pentru el aceea de jucarie pentru copii si îngrijitor de oameni batrâni: sa-l traga copiii de gradinita de urechi, iar el sa încerce sa-i sperie, si sa ajute babutele sa treaca strada.

 

Pentru el opreau autobuzele, troleibuzele, taxiurile, trenurile. Si vapoarele ar fi oprit, daca ar fi navigat pe Somes. Mergea mereu pâna la capatul liniei.

 

Un prieten, aflând trista veste, a oftat: ”Numai avioanele nu au oprit pentru Lulu!”. Nu exista vânzatoare din magazine, scolar, politist, sofer, ceferist, om care sa i se nimerit în fata pe care sa nu-l fi întrebat: ”Ce mai faci?” Când era mai tânar, cerea ”un leu de trei”. Apoi, cu vremea, nu a mai cerut nici atât. 

 

A murit la Mitropolie. De acolo începe prima lui calatorie cu avionul. La clasa bussines. Si cred ca Dumnezeu i-a repartizat, în loc de stewardese de cantina, niste îngeri”, a scris, în Evz, poetul clujea Ion Muresan la dispariția lui Lulu.

 

Video: Nicolae Claudiu Mureșan

Comentarii Facebook