Ieșirea din Cluj spre zona de munte e blocată. Trebuie centura, nu studii nesfârșite - VIDEO


Ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești și Gilău este blocată, mii de mașini fiind în trafic sâmbătă dimineață.

Situația se repeta în fiecare weekend in lipsa unei centuri care sa ocolească cele două localități. De ani de zile se vorbește despre centura care sa lege autostrada Transilvaniei de Grigorescu, dar nu s-au făcut decat studii. 

Primarii din zona Clujului, în frunte cu Emil Boc, au preluat acum 2 ani de la Guvernul PSD sarcina realizării studiului de prefezabilitate pentru centura ocolitoare, care înaintează greu.

De aproape 8 luni guvernarea este liberală, iar Clujul ar trebui să aibă "intrări" mult mai bune la Ministerul Transporturilor, condus de Lucian Bode, din Salaj, dar lucrurile bat pasul pe loc în continuare și nu s-a mai anunțat nimic public în legătură cu stadiul proiectului centurii. Proiectul este unul ambițios, iar municipalitățile nu sunt pregătite să facă mai mult decât inaugurări de parcuri și alei cu iarba.

Costul centurii este de circa 500 de milioane de euro, iar finanțarea europeană acoperă numai un sfert din cost. Acest lucru ar putea fi motivul pentru care Clujul nu accelerează acest proiect. Cu toate acestea, nimeni nu spune public care sunt problemele. Primarul Emil Boc nu a mai organizat o conferință de presă pe teme ale municipalității de circa un an, astfel că nu poate fi chestionat.

Comentarii Facebook