Iarna a cuprins România! ANM anunță cod galben și portocaliu de ninsori și vânt foarte puternic



Meteorologii de la ANM au emis un nou avertisment de tipcod galben de ninsori și vijelii, care afectează aproape toată țara.

În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80...90 km/h.

Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, tot duminică, în intervalul orar11 – 18, a fost emis un avertisment de tip cod portocaliu, pentru mai multe județe din țară.

Se anunță viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei.

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Comentarii Facebook