I s-a plans Prigoana lui Basescu despre neregulile din contractul de salubritate de la Cluj? Vezi ce zice omul de afaceri


Contractul de salubritate incheiat de Primaria Cluj-Napoca cu firmele Rosal si Brantner Veres a starnit scandal si divergente inca de la inceput. Firma Rosal isi acuza concurenta si chiar a deschis un proces, cerand despagubiri de 1 milion de euro.

Divergentele au iesit la lumina inca de la adjudecarea licitatiei in anul 2010, cand a devenit clar ca oferta celor de la Rosal a fost mult mai buna decat a celor de la Brantner Veres. Cele doua firme s-au luptat pentru cele doua sectoare din oras impreuna cu firma portugheza SC ASSA Servicii Ecologice.

Pe sectorul 1 a castigat societatea Rosal, iar pe al doilea Brantner Veres. Oferta a fost insa net superioara companiei detinuta pana acum cateva luni de omul de afaceri Silviu Prigoana, care s-a retras oficial din afaceri: redeventa anuala catre stat de 100.000 de euro, fata de 51.000 de euro la Brantner Veres, investie in promovarea colectarii selective si a altor servicii de 800.000 de euro in 8 ani de contract, fata de 300.000 de euro pentru firma Brantner Veres si oferta de amenajare a punctelor gospodaresti de 3 luni, fata de 9 luni in cazul Brantner.

Patronul firmei Rosal, Silviu Prigoana, avea tot interesul sa se planga la "prietenul" lui Basescu pentru toate lucrurile care s-au intamplat la Cluj-Napoca in cazul contractului de adjudecare a licitatiei de salubritate. "In 2009, firma Rosal a achizitionat 15 masini de gunoi pentru care plateste si acum 60.000 de euro leasing, dar, pentru ca acest contract a fost tergiversat timp de un an, masinile au stat in garaj fara a fi folosite. In total, a fost achitata suma de aproape un milion de euro fara ca masinile sa fie miscate din loc. Contractul de salubritate a intrat in vigoare in anul 2010, la 1 octombrie, dar pana in martie 2011 Brantner Veres nu a eliberat sectorul 1, asa ca firma Rosal a mai avut o piedere enorma, cifrata undeva la un milion de euro", precizeaza sursele Stiri de Cluj.

Rosal s-a indreptat in instanta impotriva Brantner Veres pentru a recupera paguba de 1 milion de euro, proces care inca se judeca la Tribunalul Comercial Cluj. "Firma Brantner Veres a primit in perioada in care Rosal nu a putut lucra 12 amenzi si 20 de avertismenete pentru ca nu a eliberat sectorul 1, dar dupa luna martie, cand Brantner s-a retras, Rosal a primit 24 de amenzi de la primarie pentru ca este haos in sector. Nici nu putea fi altfel, daca gunoiul nu s-a strans cu saptamanile", a mai spus sursa citata.

Administratorul Brantner Veres, Eugen Veres, a contraatacat si el in momentul in care a pierdut sectorul 1 al orasului si, pentru a-si pastra veniturile pe care le incasa pana atunci, a apelat la majorarea tarifelor de acces in rampa de gunoi a orasului de la 6 lei la 12 lei. Veres detine firma Salprest, care administreaza rampa.

 

Rosal a facut plangeri la ANRSC si la Primarie, dar de la municipalitate nu a primit niciun raspuns, asa ca a inaintat o cerere de majorare a tarifelor de la populatie, dar acest lucru nu a fost acceptat, asa ca firma lui Prigoana a mai inregistrat o infrangere si nemultumirile se adancesc.

Omul de afaceri a fost contactat de Stiri de Cluj si intrebat daca i s-a plans presedintelui Traian Basescu in legatura cu "sicanele" care i-au fost orchestrate la Cluj. "Nu sunt un copil mic sa ma duc sa ma plang presedintelui, cu toate ca se stie ca am o relatie speciala cu el de 15 ani. A fost la botezul copilului meu. Ar fi umilitor sa ma duc sa ma plang presedintelui ca am avut probleme la Cluj-Napoca. Noi, daca am fost nedreptatiti, am dat in judecata Brantner Veres si cerem un milion de euro, pentru ca nu au iesit de pe sectorul nostru", a spus Silviu Prigoana.

 

Omul de afaceri a mai precizat ca firma sa este "curata" in relatia cu primaria: "Noi nu aveam de ce sa dam spaga ca sa intram in oras. Am facut oferta cea mai buna si am castigat. La cate sicane am fost supusi nu putem fi acuzati de nimic. Primarul Sorin Apostu nu avea cum sa imi ceara mie nimic stiind relatia pe care o am eu cu partidul. In 2006, cand Basescu nu putea intra la nicio televiziune eu l-am bagat la Etno TV!", a mai adaugat Prigoana.

Legat de cazul Sorin Apostu, omul de afaceri a declarat ca totul pare a fi razbunarea unei fete de 20 de ani, Aspazia Droniuc, care "a dat cu ciocu" ca sa se salveze de puscarie. "Au prins-o cei de la DNA cu probleme si i-au spus: 'Daca ne dai un peste mai mare, atunci scapi tu si primesti 6 luni cu suspendare!'. Ea l-a dat in gat pe Radu Bica, dar procurorii au cerut mai mult. Asa a aparut Sorin Apostu si acum procurorii sunt multumiti. Cu femeile faci sex si nu faci afaceri", a adaugat Prigoana, care a mai spus ca justitia isi face treaba.

 

"Credeti ca daca Basescu si cu Boc puteau, nu il eliberau cumva pe Apostu. Justitia este libera si ii face treaba", a mai adaugat omul de afaceri.

Comentarii Facebook