Hoț prins în flagrant la Cluj. A spart un magazin, dar a dat nas în nas cu firma de pază - FOTO cu spărgătorul

 

Un spărgător, responsabil pentru multiple furturi din magazine petrecute în ultimele două săptămâni, a fost prins în weekend de către un echipaj al unei firme de pază și protecție.

 

Incidentul a avut loc sâmbătă dimineața, la ora 05,14, când s-a declansat alarma de efractie la magazinul La Casa, din piata Cipariu. 

 

Un echipaj al firmei de pază care se ocupa de securitatea magazinului a ajuns rapid la fața locului și a surprins doi tineri care fugeau cu o cutie de tigari. 

 

Angajatii firmei de paza i-au urmarit si i-au somat, pana cand cei doi au intrat pe o straduta laturalnica si au aruncat tigarile. Urmarirea s-a produs pe strazile Voltaire si Branistei. Intre timp, a sosit in zona un al doilea echipaj al firmei de pază care a fost coordonat de primul, aflat in actiune, și care încerca să ii ”intercepteze” pe hoti pe Bld. Nicolae Titulescu. Acolo, unul dintre hoti a reusit sa scape, celalalt s-a ascuns sub o masina, insa a fost reperat de oamenii de ordine.

 

Este o chestiune de interventie rapida, de actiune coordonata. Durata unei asemenea spargeri este de obicei sub 45 de secunde, de aceea sunt foarte greu prinsi astfel de hoti. Echipajul nostru, sosind in mai putin de un minut, a reusit sa faca acest lucru. Cei care dau astfel de spargeri ”studiaza terenul” inainte, vin la magazin, se uita la raftul de tigari, vad ce tipuri de pachete sunt mai putine la raft si cer vanzatoarei un cartus sau mai multe pachete din acelea. Apoi observa de unde scoate vanzatoarea restul tigarilor si, cand se intorc sa fure, stiu exact de unde”, a declarat directorul tehnic a firmei de pază.

 

Potrivit acestuia, semnalmentele hotilor coincid cu cele ale unor suspecti de mai multe spargeri asemanatoare, de furturi de tigari, date in utimele doua saptamani in Cluj-Napoca.

 

Prejudiciul cauzat de cei doi, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost recuperat.

 

Comentarii Facebook