HAOS în centrele de vaccinare din Cluj-Napoca. Clujenii, lăsați să se programeze ca proștii, deși centrul e nefuncțional


Dintr-un total de 40 de centre de vaccinare amenajate din Cluj, doar aproximativ 25 sunt active în momentul de față și oamenii se pot vaccina. În restul centrelor...bate vântul.

DSP are deficit de personal

Un exemplu în acest sens este Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca, unde, deși este amenajat un centru de vaccinare, miile de clujeni programați nu se pot vaccina deoarece DSP nu are personal.

Știri de Cluj a fost la școală și a vorbit cu personalul în legătură cu această situație. De la portar și până la secretare, toată lumea arunca vina pe DSP Cluj: „Vorbiți la DSP, noi nu știm nimic”.

WhatsApp Image 2021-04-07 at 13.19.02.jpeg

Într-un final, am discutat cu administratorul școlii care a explicat că Școala Gimnazială „Horea” nu a avut tangențe cu DSP-ul, ci cu Primăria Cluj-Napoca. Aceasta a menționat pentru Știri de Cluj faptul că primăria a anunțat că DSP nu are personal, însă de atunci și până acum nu au mai primit alte noutăți.

DSP nu are personal. Noi am vorbit cu Primăria, pentru că cu DSP-ul nu avem tangențe în mod direct. Este totul amenajat, totul este în regulă, numai personalul lipsește”, a spus aceasta pentru Știri de Cluj.

Peste 3.000 de clujeni sunt pe lista de așteptare a centrului de vaccinare de la Școala Gimnazială „Horea”. Oamenii merg, întreabă, dar nimeni nu oferă un răspuns concret.

Am fost sunată de cunoștințe și colaboratori ca să mă întrebe dacă se pot vaccina”, a mai adăugat administratorul școlii.

DSP va publica centrele de vaccinare active

De asemenea, Știri de Cluj a discutat cu Prefectul județului, Szilard Tasnadi, care a declarat că DSP urmează să facă publică o listă cu toate centrele de vaccinare active din Cluj. În momentul de față, sunt active 25 din 40.

Cele care nu sunt active nu au încă personal. Ieri s-a deschis un centru la Turda cu fluxul Moderna și în funcție de cum vor fi și alte fluxuri disponibile se vor deschide și alte centre.

Toate centrele care vor fi disponibile, chiar dacă nu vaccinează în momentul de față apar pe platformă. Nu apar active pentru că există liste de așteptare”, a spus prefectul.

Pentru a clarifica problema, prefectul susține că a solicitat la DSP o evidență a tuturor centrelor active, pentru ca oamenii să știe unde să se programeze, în cazul în care doresc să o facă cât mai repede:

În momentul de față, avem cam 40 de centre, dintre care sunt active vreo 24 sau 25. În cursul zilei de astăzi le vom centraliza. Am solicitat la DSP să facă o evidență cu centrele active și o să fie publicate”, a explicat Tasnadi.


Comentarii Facebook