GURU BIVOLARU, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

 

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, vineri, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

 

Până acum Guru Bivolaru a fost achitat de două instanţe inferioare, în acest caz.

 

Bivolaru a fost condamnat pentru actul sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Mădălina Dumitru.

 

Judecătorii au ascultat vineri pledoariile finale ale apărării şi acuzării în dosarul în care liderul MISA Gregorian Bivolaru şi alte două persoane sunt judecate pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

 

Acuzarea a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaş şi încetarea procesului penal faţă de Mirona Farcaşi.

 

La rândul lor, apărătorii celor din dosar au cerut pe rând judecătorilor achitarea clienţilor lor pe motiv că s-a îndeplinit termenul de prescripţie specială, pentru unele fapte, şi pe motiv că probele nu dovedesc acuzaţiile ce li se aduc, în cazul altor fapte.

 

În acest context, avocatul lui Gregorian Bivolaru a susţinut că interceptările din acest dosar nu pot fi avute nicicum în vedere de instanţă pe motiv că Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu a făcut la acea vreme o cerere în raport de legislaţia aflată în vigoare la acel moment, iar restul probelor nu ar dovedi vinovăţia clientului său.

 

Totodată, atipic într-un astfel de dosar, două dintre părţile vătămate din cauză au arătat că nu se consideră părţi vătămate, că acest dosar le-ar fi provocat greutăţi pe parcursul derulării lui şi că nu au nicio pretenţie civilă.

 

Avocatul Mădălinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru a vrut să depună, în atenţia completului de judecători, o nouă declaraţie notarială prin care clienta sa ar fi arătat că nu a fost niciodată sedusă, folosită sau agresată de Gregorian Bivolaru, că nu a practicat cu acesta acte sexuale sau "perverse" şi că nu are nicio pretenţie civilă în acest caz.

 

Preşedintele completului, judecătorul Ionuţ Matei a sancţionat punctual fiecare derapaj al avocaţilor cerându-le imperativ, pe parcursul procesului, să se rezume strict la acuzaţiile făcute de parchet şi judecate de instanţă.

 

Totodată magistratul a sancţionat în termeni duri atitudinea avocaţilor părţilor vătămate arătând că este de neînţeles de ce de abia la finalul procesului insistă să arate că acestea nu au avut niciodată de suferit de pe urma inculpaţilor.

 

Procurorul a enumerat victimele minore ale lui Gregorian Bivolaru, respectiv Mădălina Dumitru, Ilinca Simionescu Ilinca şi pe Agnes Arabela Marquez.

 

Despre primele două, procurorul a arătat că au fost seduse şi abuzate de Bivolaru în perioadele 2002 - 2004 şi aprilie 2003 - ianuarie 2004, în vreme ce cu a treia victimă Bivolaru a întreţinut raporuri sexuale în perioada ianuarie - noiembrie 2000, conform Mediafax.

Comentarii Facebook