Guma de mestecat, cel mai TOXIC ”aliment”


90% dintre femei consumă gumă de mestecat. Cât de sănătos este însă produsul? Specialiştii spun că o gumă de mestecat este la fel de periculoasă ca o ţigară, scrie financiarul.

Iată o listă cu ingredientele cel mai des întâlnite în majoritatea gumelor de mestecat de pe piaţă:
• Sorbitol, xilitol, manitol, maltitol
• Bază de gumă
• Glicerol
• Arome naturale si artificiale
• Uleiul de cocos hidrogenat și amidon
• Aspartam – Acesulfam
• Lecitină din soia
• Coloranţi (oxid de titan, albastru 2 lac, roșu 40)
• BHT
• Acid malic, acid citric

Guma de mestecat afectează și digestia. Creierul este păcălit să creadă că mănânci mâncare și trimite semnale în stomac, pancreas şi alte organe implicate în digestie pentru a se pregăti pentru acest “aliment”.

O alternativă pentru a avea o respirașie proaspătă este o simplă felie de lămâie sau o sticluţă cu ulei de mentă organic (atunci când vrei să îţi împrospătezi respiraţia, pune o picătură în gură şi vei obţine acelaşi efect).


sursa: Financiarul



Comentarii Facebook