Greva la Primariile din Judetul Cluj, Casa de Pensii, ITM, AJOFM si Finante Cluj. Institutiile sunt paralizate de proteste


Functionarii publici din 81 de primarii si Consiliul Judetean Cluj sunt in greva generala, iar in alte institutii sunt greve de solidaritate si activitatea este paralizata.

Sindicalistii afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie au oprit lucrul din aceasta dimineata. Desi sunt prezenti la locurile de munca, functionarii nu lucreaza. Astfel, astazi sunt inchise ghieseele si birourile de relatii cu publicul din 81 de primarii din judet, inclusiv din municipiul Cluj-Napoca si din Consiliul Judetean.

Politistii comunitari vor asigura doar paza si ordinea publica, in rest au "pus pusca jos" nemultumiti de faptul ca daca pierd 25 % din salariu vor ramane muritori de foame.

In alte institutii, in care sindicalistii sunt afiliati la Alianta SedLex, este doar greva de solidaritate. Functionarii de la Casa de Pensii, ITM, AJOFM si Finante vor purta banderole albe in semn de protest, dar vor lucra astazi.

Tot in greva de solidaritate sunt si angajatii Penitenciarului de la Gherla, unde nu se desfasoara astazi unele activitati cu detinutii.

Sindicalistii din sectorul bugetar protesteaza fata de reducerea cu 25 la suta a salariilor. Ei sunt nemultumiti de masurile anticriza anuntate de Guvernul Boc.

Comentarii Facebook