Greva de avertisment pentru banii de haine si hrana la primaria din Dej



Angajatii primariei din Dej au intrerupt in aceasta dimineata activitatea deoarece primarul refuza sa le acorde drepturile negociate in contractul colectiv de munca. Din cei 384 de angajati, 100 au declansat greva de avertisment.

Daniel Ceascoi, liderul sindicatului Edilica din primaria municipiului Dej, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "greva a fost pornita deoarece primarul nu respecta contractul colectiv de munca negociat la Directia de Munca din Cluj la finele anului trecut. A fost de acord sa ne dea banii de hrana, pentru refacerea capacitatii de lucru si pentru haine de lucru, dar acum se face ca nu stie ce a zis".

Greva de avertisment a inceput la ora 8.00 si dureaza pana la ora 10.00. Din cei 384 de angajati ai primariei, 190 au fost de acord cu protestul, dar numai 100 au intrerupt lucrul in aceasta dimineata.

Liderul sindicatului Edilica din primaria Dej a mai spus ca nu se va ajunge la greva generala, deoarece activitatea ar fi paralizata. "Vom semna contractul colectiv de munca si nu vom declansa greva generala, dar ulterior vom da in judecata primaria si pe primar si ne vom cere drepturile. Se pare ca numai in instanta se poate face dreptate, deoarece administratia nu isi respecta cuvantul dat", a mai spus Daniel Ceascoi.

La protest au participat si membrii sindicatului Prolex din primaria municipiului Dej. Edilul sef al orasului nu a venit sa discute cu protestatatii pe timpul grevei, cu toate ca oamenii au cerut in mod expres acest lucru.

Comentarii Facebook