Gradina Zoologica din Turda s-a inchis! Accesul vizitatorilor este interzis pana in 2012

Conducerea Gradinii Zoologice din Turda nu a mai cerut prelungirea autorizatiei de functionare pana la finalizarea lucrarilor de modernizare.

 

Directorul Gradinii Zoologice, medicul veterinar Mate Csaba, a declarat pentru Stiri de Cluj ca autorizatia de functionare a expirat in luna iunie si ca nu a fost ceruta prelungirea ei. "Nu avea rost sa cerem reautorizarea, pentru ca derulam un proiect prin care practic Gradina Zoologica va fi reconstruita. Pana atunci, a fost suspendat programul de vizitare", a spus Mate.

 

Investitia in modernizarea parcului depaseste 8 milioane de lei si este asigurata din fonduri de la Ministerul Mediului si de la bugetul local. "Noi estimam ca proiectul va fi terminat in doi ani, astfel incat in iunie 2012 sa putem permite accesul vizitatorilor", a mai spus directorul Gradinii Zoologice.

 

Modernizarea presupune reconstructia tuturor spatiilor in care sunt gazduite animalele si extinderea suprafetei gradinii cu circa 2 hectare de teren. Mate Csaba sustine ca la finalizarea proiectului, Gradina Zoologica din Turda va respecta toate standardele impuse de Uniunea Europeana. Proiectul prevede si amenajarea unor locuri de joaca pentru copii, fantani arteziene si a unor zone cu spatii verzi.

 

Pana la finalizarea lucrarilor, ce au fost incredintate unei firme din Miercurea Ciuc, o parte dintre animale au fost mutate la gradinile zoologice din Transilvania, iar altele sunt pastrate la Turda.

 

Gradina Zoologica din Turda a fost infiintata in 1953 si ocupa pana acum 2,7 hectare. Parcul gazduia 400 de animale si 1.300 de pesti exotici.

Comentarii Facebook