Centura Gherla, gata in doua saptamani

Centura orasului Gherla inchisa in luna august deoarece s-a surpat va fi redeschisa pana la sfarsitul lunii decembrie. Drumarii sustin ca lucrarile de refacere sunt aproape terminate.

 

Directorul Directiei de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca a verificat lucrarile la centura si ca in maxim doua saptamani drumul va fi dat in folosinta. "Nu stim inca suma chetuita cu refacerea celor 20 de metri afectati de alunecari, totul va fi cunoscut abia la finalizarea lucrarilor. Oricum reparatiile sunt facute din fondurile firmei care a construit centura", a mai spus Pantelimon.

 

Centura orasului Gherla a fost inaugurata in 14 august in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Trei zile mai tarziu centura a cedat, iar drumul a fost inchis. 

 

Directorul DRDP Cluj, Ion Pantelimon, a declarat atunci ca "nu poate fi altceva decat un drenaj blocat. E urmarea unor lucrari care nu se fac continuu: lucrezi putin, intrerupi un an, tot asa". Autoritatile au promis ca reparatiile nu vor dura mai mult de doua saptamani, dar nici pana acum, la patru luni de la surparea drumurlui, centura nu a fost repusa in folosinta.

 

Lucrarile bat mai mult pasul pe loc, acest lucru nu ii impiedica pe muncitorii de la centura sa incinga cate un chef cu manele si fripturi.

 

Construirea celor 5 kilometri de centura a costat 7,9 milioane de lei noi si lucrarile au durat doi ani.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook