Gazon englezesc in Parcul Central! In 3 zone se planteaza rulouri cu iarba FOTO


Parcul Central din Cluj-Napoca va semana cu unul englezesc, cel putin in cazul gazonului. Muncitorii au inceput sa astearna rulouri cu iarba, pe care clujenii se vor putea aseza. 

"Astazi s-a inceput plantarea de gazon in Parcul Central si de marti incep lucrarile in parcul Zorilor, care sa fie terminat intr-o luna si jumatate. Gazonul va fi pus intre copaci pentru ca oamenii sa poata sa cicula intre copaci si sa se si aseze la umbra acestora. Se pune iarba naturala, iar in alte zone se va face insamantare", a explicat primarul Radu Moisin.

Firma care se ocupa de amenajarea Parcului Central a inceput amplasarea rulourilor de gazon la intrarea dinspre Teatrul Maghiar.

"Se pune gazon in Parcul Central, dar nu va fi peste tot. In principiu, pe contract avem prevazuta insamantare, dar antreprenorul general, firma ACI, a decis sa monteze pe costuri proprii aceste rulouri de iarba pe care clujenii vor putea intra si vor putea sta la soare si se vor putea relaxa. Vrem ca in acest parc oamenii sa se simta ca in cele din capitalele europene", a declarat Ovidiu Campean, managerul de proiect.

 

 

 

O alta zona in care va fi amplasat gazon este in apropierea restaurantului Chios. "Se mai pune langa Chios, pe fosta parcare, si probabil inca pe o zona, pe care urmeaza sa o decidem. Noi ne-am dorit sa facem parcul asta prietenos si sa poata intra oamenii si intre copaci. Rezultatele procesului de insamantare sunt de durata si pana atunci e bine sa fie zone verzi si frumoase", a mai spus Campean.

Lucrarile la Parcul Central "Simion Barnutiu" ar urma sa fie termiate pana in 15 mai.

Muncitorii au inceput deja sa amplaseze noile banci si podetele, care vor face legatura intre aleile parcului.

Bancile sunt proiectate dintr-un corp metalic, solid, iar lemnul este de asemenea unul care sa reziste folosirii intensive.

Podetele, pe care se va face accesul intre aleile parcului, despartite de un sant pavat cu piatra montata manual, sunt din lemn, pentru ca intreg obiectivul sa aiba un aspect rustic.

 

 

Comentarii Facebook