Gala Dăruiește din Suflet 2018. Au cântat Katia, Vlăduța Lupău, Arpy, The Todorans - VIDEO


Gala ”Dăruiește din Suflet” 2018 a avut loc luni seara, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Cluj.

Banii adunați din bilete sau donații vor fi folosiți pentru un alt proiect de suflet al Clujului: strângerea de fonduri pentru o dezvoltare fizică și mentală sănătoasă a copiilor din centre de plasament, printr-un program implementat și susținut de Clubul Sportiv Transilvania Seeds.

În 2016, din banii colectați s-au cumpărat sobe pentru 20 de familii, haine și rechizite, iar anul trecut s-au adunat 25.000 de euro din care a fost renovat Spitalul de Copii de pe strada Moților. Lucrările s-au terminat și la Gala de luni seara, de la Sala de Cultură a Studenților Cluj, au fost prezentate imagini. Inaugurarea va fi făcută la finele acestei săptămâni.

La evenimentul de luni seara au cântat mai multi artiști ai Clujului: Katia Cărbune, Vlăduța Lupău, Arpy& Zip Band, The Todorans, Knights of Transylvania și alții. 

Katia, câștigătoarea Next Star, a cântat două dintre melodiile compuse de ea, dar și o colindă spre deliciul publicului.

Au mai urcat pe scenă cu un număr de cheerleading cei de la Knights of Transylvania și 36 de copii ai trupei Ministar Cluj, cu vârste între 6 și 17 ani, care au pus în scenă un spectacol pluridisciplinar (muzică, dans, actorie) cu tematică de sărbători, o ”poveste de Crăciun” ca în filme.

Ideea Galei din 2018 vine în completarea proiectului ”Live 4 life” (a trăi pentru o viață), adresat copiilor abandonați în centrele de plasament și casele de tip familial din județul Cluj și copiilor din medii/familii defavorizate.

Proiectul are trei tipuri de beneficiari: copii și adolescenți aflați în centre de plasament, fără părinți (au decedat sau i-au abandonat); copii din case de tip familial cu părinți cărora le-a fost retras dreptul parental din cauza abuzurilor (fizice, sexuale) la care i-au supus; copii din medii/familii defavorizate.

Prin intermediul acestui program, peste 120 de copiii au fost implicați, în ultimii trei ani, în diferite proiecte de mentorat, dezvoltare personală, activități sportive și tabere. Tot în urma interacțiunii cu ei, a apărut, în mod natural, necesitatea înființării Clubului Sportiv Transilvania SEEDS.

Gala de caritate ”Dăruiește din Suflet” de anul acesta își propune:

1. Să strângă MINIM 13.000 EUR, pentru a putea acoperi cheltuielile pe un an pentru cei 10 copii din centre de plasament susținuți deja de Clubul Transilvania Seeds: 300 lei/ luna/ copil x 10 copii x 12 luni = 36.000 lei = aproximativ 7826 euro/an salariul unui antrenor voluntar (profesionist, certificat) = 2000 lei/lună (brut) x 12 luni= 24.000 lei = aproximativ 5150 euro/an Total: 13.000 EUR/ an.

2. Să pluseze: să dubleze numărul de tineri din centre de plasament și/sau din zone și/sau familii defavorizate care beneficiază de acest program: Fonduri pentru acoperirea cheltuielilor pe un an pentru 20 copii; Creșterea numărului de antrenori, traineri și psihoterapeuți; Crearea de noi programe de dezvoltare personală, activități recreativ-educative și terapeutice.

Organizarea unui campionat național de fotbal: Total: 20.000 EUR.

3. Să viseze: să adauge încă 10.000 EUR pentru cumpărarea unui balon care să acopere terenul de fotbal pe perioada iernii, pentru a putea desfășura antrenamentele într-un loc în care să nu se mai plătească lunar chirie. Astfel, cheltuielile ar putea fi reduse pe termen lung și mai mulți copii ar putea beneficia de acest sprijin pe viitor, nu doar pentru un an!

În cadrul edițiilor trecute ale Galei ”Dăruiește din Suflet”, s-au strâns sume cuprinse între 7.000 și 20.000 de euro, apogeul fiind atins la Gala de Caritate Dăruiește din Suflet – ediția 2017, a cărei cauză a fost reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Copii, când suma a fost de aproape 25.000 EUR!

Comentarii Facebook